Su'esu'ega vave o fa'ama'i toto

Fa'ama'i pipisi o le toto (BSI) e fa'atatau i se ma'i fa'ama'i fa'ama'i e mafua mai i le osofa'ia o meaola ninii fa'ama'i eseese ma o latou toxin i totonu o le toto.

O le ala o le faʻamaʻi e masani ona faʻaalia e ala i le faʻagaoioia ma le tuʻuina atu o faʻasalalauga faʻamaʻi, mafua ai se faasologa o faʻamaʻi faʻamaʻi e pei o le fiva maualuga, malulu, tachycardia le manava, mageso ma suia le tulaga o le mafaufau, ma i tulaga ogaoga, teʻi, DIC ma le tele. - fa'aletonu okeni, ma le maualuga o le oti.maua HA) sepsis ma septic te'i mataupu, fa'amauina mo le 40% o mataupu ma e tusa ma le 20% o ICU maua mataupu.Ma e fesoʻotaʻi vavalalata ma le le lelei o faʻamaʻi, aemaise lava e aunoa ma se taimi faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻatonutonuina o faʻamaʻi pipisi.

Fa'avasegaina o fa'ama'i pipisi ile toto e tusa ai ma le maualuga ole fa'ama'i

Bacteraemia

Le i ai o siama poʻo sigi i totonu o le toto.

Septicemia

O le ma'i fa'ama'i e mafua mai i le osofa'iga a siama fa'ama'i ma o latou toxin i totonu o le toto, ose fa'ama'i tuga.

Pyohemia

Fa'aletonu okeni e lamatia ai le ola ona o le le fa'atonutonuina o le tali atu a le tino i fa'ama'i.

E sili atu le atugaluga ile falema'i o fa'ama'i pipisi nei e lua.

Fa'ama'i fa'ama'i toto e fa'atatau ile Catheter

Fa'ama'i fa'ama'i toto e feso'ota'i ma fa'ama'i toto ua totō i totonu o a'a toto (fa'ata'ita'iga, fa'amama toto, fa'amama toto, fa'amama toto, fa'amama toto, ma isi).

Endocarditis fa'apitoa fa'ama'i

O se faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua mai i le femalagaiga o pathogens i le endocardium ma le fatu valve, ma o loʻo faʻaalia e ala i le faʻavaeina o meaola faʻamaʻi i totonu o vaʻa e pei o se ituaiga o faʻaleagaina pathological, ma embolic infection metastasis poʻo sepsis ona o le faʻamaligiina o le tino.

Mata'utia o fa'ama'i toto

O le fa'ama'i toto o lo'o fa'amatalaina o se tagata ma'i e iai se aganu'u lelei toto ma fa'ailoga o fa'ama'i pipisi.O fa'ama'i pipisi o le toto e mafai ona fa'alua i isi nofoaga o fa'ama'i e pei o fa'ama'i mama, fa'ama'i manava, po'o fa'ama'i muamua.Ua lipotia mai o le 40% o tagata gasegase e maua i le sepsis poʻo le septic shock e mafua mai i faʻamaʻi toto [4].E tusa ma le 47-50 miliona mataupu o le sepsis e tupu i le lalolagi atoa i tausaga taʻitasi, ma mafua ai le sili atu i le 11 miliona tagata maliliu, ma e tusa ma le 1 le oti i le 2.8 sekone [5].

 

E maua ni metotia fa'ata'ita'i mo fa'ama'i pipisi o le toto

01 PCT

Pe a tupu faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi faʻamaʻi, o le faʻaogaina o le calcitoninogen PCT e faʻateleina vave i lalo o le faʻamalosia o le faʻamalosia o toxins siama ma cytokines inflammatory, ma o le maualuga o le serum PCT e atagia mai ai le tulaga ogaoga o le faʻamaʻi ma o se faʻamaoniga lelei o faʻamaʻi.

0.2 Sel ma mea fa'apipi'i

Cell adhesion molecules (CAM) o loʻo aʻafia i se faʻasologa o faʻagasologa o le physiopathological, e pei o le tali atu i le puipuiga ma le tali inflammatory, ma e iai sona sao taua i le faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi ogaoga.E aofia ai IL-6, IL-8, TNF-a, VCAM-1, ma isi.

03 Endotoxin, su'ega G

O siama Gram-negative e ulu atu i totonu o le toto e faʻasaʻo ai le endotoxin e mafai ona mafua ai le endotoxemia;(1,3) -β-D-glucan o se tasi o fausaga autu o le puipui o le gaʻo ma e matua faateleina i faʻamaʻi pipisi.

04 Molecular Biology

O le DNA poʻo le RNA na tuʻuina atu i totonu o le toto e microorganisms e suʻeina, pe a maeʻa se aganuʻu toto lelei.

05 aganu'u toto

O siama poʻo sigi i aganuu toto o le "tulaga auro".

O le aganuʻu toto o se tasi o auala sili ona faigofie, sili ona saʻo ma sili ona masani ona faʻaaogaina e iloa ai faʻamaʻi pipisi o le toto ma o le faʻavae faʻamaʻi mo le faʻamaonia o faʻamaʻi toto i totonu o le tino.O le vave su'esu'eina o le aganu'u toto ma togafitiga fa'ama'i fa'ama'i vave ma talafeagai o faiga muamua ia e tatau ona faia e pulea ai fa'ama'i pipisi o le toto.

O le aganuʻu toto o le tulaga auro mo le suʻesuʻeina o faʻamaʻi pipisi o le toto, lea e mafai ona faʻaesea saʻo le faʻamaʻi pipisi, tuʻufaʻatasia ma le faʻamaoniaina o fualaʻau maʻaleʻale iʻuga ma tuʻuina atu le fuafuaga saʻo ma saʻo togafitiga.Ae ui i lea, o le faʻafitauli o le umi o lipoti lelei mo le aganuʻu toto ua aʻafia ai le suʻesuʻeina o le falemaʻi ma togafitiga, ma ua lipotia mai o le maualuga o le oti o tagata mamaʻi e leʻi togafitia i vailaau faʻamaʻi taimi ma aoga e siitia i le 7.6% i le itula pe a maeʻa le 6 itula. o le ma'ilalo muamua .

O le mea lea, o le aganuʻu toto o loʻo i ai nei ma le faʻamaoniaina o le maʻaleʻale o vailaʻau mo tagata mamaʻi o loʻo masalomia faʻamaʻi pipisi o le toto e tele lava ina faʻaaogaina se faʻasologa o lipoti e tolu-vaega, e taʻua: lipoti muamua (lipoaiga taua, faʻaiʻuga faʻailoga), lipoti lona lua (faʻailoa vave poʻo / ma faʻamaʻi saʻo fualaau faasaina. lipoti) ma lipoti maualuga (lipoti fa'ai'u, e aofia ai le igoa fa'atiga, taimi fa'ailo lelei ma fa'ai'uga masani o su'ega o le ma'ale'ale o vaila'au) [7].O le lipoti muamua e tatau ona lipotia i le falemaʻi i totonu ole 1 h o le lipoti lelei o le fagu toto;e fautuaina le lipoti a le aoga maualuga e fa'amae'a vave (e masani lava i totonu ole 48-72 itula mo siama) fa'atatau ile tulaga su'esu'e.

 


Taimi meli: Oke-28-2022