Faatelevaveina faʻamaonia faʻamaʻi faʻalagolago

Fa'atuai su'esu'ega mo fa'ama'i pipisi tu'u le faitau aofa'i o tagata i se tulaga lamatia i lo tatou lalolagi fa'avaomalo, aemaise lava i fa'ama'i fa'ama'i fa'ama'i fa'ama'i fa'ama'i i le va o manu ma tagata.E tusa ma le 75% o le 30 faʻamaʻi fou a tagata na faʻamauina i le 30 tausaga talu ai i le 2008 e mafua mai i manu, e tusa ai ma se lipoti a le WHO na tuʻuina atu i le 2021.

"O la matou 'au ua tuʻuina atu i le faʻatoʻilaloina o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga luitau e tautua ai le manaʻoga faʻamaonia mo le saoasaoa o le POCT ma le faʻaogaina i IVD uma (in-vitro) ma le le-IVD, "o le tala lea a Lianyi Xie, o le na faavaeina le Hangzhou Bigfish Bio-tech Co., Ltd, i le 2017. "O a matou suʻega-o-tausiga (POCT) ua mamanuina e galue vave i tulaga faʻatapulaʻaina o punaoa, aʻo faʻatauina. mo fa'ama'i eseese."

cscz

Bigfish's POCTs ua mamanuina e puipuia ai le saogalemu o meaʻai, faʻapea foʻi ma le soifua maloloina o lafumanu ma manu faʻatasi, aemaise lava pe a mafaufau i le faʻatupulaia o le numera o tagata fagafao i Saina.

csdcsz

O faʻamaoniga vave o le POCT, o le faʻamatalaga a Xie, e tatau ona faia se paleni lelei i le va o faʻafouga ma le taulaʻi i luga o se tekinolosi faʻalauteleina masani ma faʻatuatuaina, e faʻavae i luga o le polymerase chain reaction (PCR), e iloa ai le aofaʻi o le nucleic acids mai faʻasalalauga lavelave.

Mafaufau i le afaina o le fiva puaa Aferika (ASF) i Saina, le nofoaga o le gaosiga o puaa sili ona tele i le lalolagi ma maketi taumafa.I le 2019, ASF na mafua ai le maliliu o le silia ma le 43 miliona puaa, ma e tusa ma le $US 111 piliona i tupe leiloa.Expediating POCT designs e fa'alagolago i le galulue fa'atasi ma a'oa'oga ma fa'alapotopotoga a le malo, fa'apea fo'i fa'amatalaga mai tagata fa'aoga, e pei o le au fa'ato'aga pua'a tele a Saina.

"O le saʻo ma le maaleale e tutusa ma tulaga falesuesue, e oʻo lava i faʻatoʻaga laiti mamao, e manaʻomia mo a tatou pusa, lea e taugofie ma faigofie ona faʻaoga i soʻo se leoleo puaa," o le tala lea a Xie.

O galuega a Bigfish i le puipuia ma le tafiesea o faʻamaʻi i le atunuʻu e oʻo atu foi i le brucellosis, lea o loʻo tumau pea le faʻamaʻi sili ona taatele o le zoonotic i le lalolagi atoa, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi i manu faʻatasi.

Bigfish ua faafaigofieina vave le POCT i le tusa ma le 4,000 nofoaga autu o vailaau i Saina.Shuilin Zhu, o le taʻitaʻifono o le Zhejiang Small Animal Protection Association, faʻaopoopo mai o tekinolosi a le kamupani mo manu.

fa'ato'aga ma tausiga fagafao e le gata ina fa'ateleina le lelei o le puipuia ma le pulea, ae fa'apea fo'i le fa'aleleia atili o le soifua manuia o manu.

O le fa'atagaina o se mamanu fa'apitoa e aunoa ma se tau sili atu mo tagata fa'aoga o le isi lea fa'amuamua i le mamanu ma le gaosiga mo a latou su'ega fa'aletagata.Ole latou molecular diagnostic assay GeNext e le sili atu i le fagu vai, ma e 2 kilokalama le mamafa.O lo'o fa'aalia ai meataalo mesofluidic ma microfluidic lea e fa'autometi ai la'asaga galue mai le su'eina o le nucleic acid, fa'alauteleina o gene i le fa'apipi'iina ma le au'ili'iliga o fa'amaumauga.

O loʻo faʻapipiʻiina atoa e aloese ai mai le afaina o le aerosol, o le GeNext 2.0 o loʻo i ai nei i le tele o gaosiga e mafai ona faʻateleina le faʻataʻitaʻiga mai le 1 i le 16 i le taʻamilosaga, faʻasologa faʻatulagaina faʻalauteleina mai le 5 i le 25 i le taʻavale, e aunoa ma se taimi faaopoopo poʻo se tau.

"O a matou GeNext 3.0 mamanu o le a faʻaititia atili ai le taimi, faʻaleleia i meataalo faʻavae, ma faʻapipiʻi faʻasologa o tekonolosi e pei o le nanopore sequencing mo faʻamatalaga lautele lautele ile suʻega prenatal ma vave suʻesuʻeina o le kanesa," o le tala lea a Xie."O matou POCT mamanu e mafai ona faʻaaogaina e soʻo se tasi, i soo se mea e aunoa ma le mafaufau i le tau."


Taimi meli: Feb-18-2022