Fa'ama'i pipisi i Europa ma le Iunaite Setete, o le manava e sili ona fiafia i ai

O le lua tausaga o le leai o se influenza ua amata ona toe aliaʻe i Amerika ma isi atunuu, ua matua faʻamafanafanaina ai le tele o kamupani Europa ma Amerika IVD, ona o le Newcrest multiplex market o le a aumaia ai ia i latou le faʻatupulaia o tupe maua, ae o falemaʻi Flu B e manaʻomia mo e mafai ona amata le fa'atagaga FDA multiplex.
Aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi o le New Crown, o faʻamaʻi pipisi (Flu A ma le Flu B) na mafua ai maʻi i le fiasefulu miliona o tagata Amerika, ma le fiasefulu afe o tagata maliliu, i taumalulu taʻitasi.I le taumalulu o le 2018-2019, o le influenza na mafua ai le 13 miliona asiasiga, 380,000 falemaʻi ma 28,000 maliu.I le lua tausaga ua tuanaʻi, peitaʻi, o le aofaʻi o tagata ua aʻafia i le fulu ma le RSV ua faʻaitiitia ona o le faʻamaʻi fou o le pale na mafua ai ona faʻateleina le ofuina o matapulepule, vaʻavaʻai mamao ma le tapunia o aʻoga ma fale tausi tamaiti.
A'o taoto le lalolagi ma ua lafoaia puipuiga a le atunuu, ua toe foi mai le vaitau o le flu, ma o le 2022 flu vaitau o loʻo oʻo mai i se taimi vave ma o loʻo valoia e le au atamamai o le soifua maloloina lautele e sili atu le leaga nai lo le faʻamaʻi o le New Crown.O le siata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai faʻamaumauga lata mai a le CDC i le aofaʻi o tagata na falemaʻi ona o le fulū, ma e manino lava o le 2022 flu vaitau o le a sili atu ona vave nai lo le taimi muamua.

▲ Fa'amaumauga a le CDC i le aofa'i o pasene fa'aletausaga o le fulū fa'amaonia (Vaaso 40 o le 2021 o Oketopa 3)

O le faʻamaʻi o le fulū e leʻi faʻatasi ma se faʻaleleia atili o le faʻamaʻi fou o le pale i le Iunaite Setete, ona o le faʻasoa o suiga fou BQ.1.1, BQ.1 ma BF.7 na faʻaauau pea ona faʻalauteleina, faʻatasi ai ma le tolu pito i luga o suiga taatele i le Iunaite Setete. Setete mai le 30 Oketopa i le 5 Novema o le: BA.5 (39.2%), BQ.1.1 (18.8%) ma le BQ.1 (16.5%).BA.5, BA.1.1, BQ.1 BF.4.6, BF.7 ma isi ituaiga eseese o galu na taatele i le taimi e tasi.
Tulaga Viral i Fa'ama'i
O nei suiga fou ua faʻateleina ai le sola ese mai le neo-coronavirus, ma mafua ai ona faʻateleina le numera o tagata fou neo-coronavirus i le Iunaite Setete talu ai nei, e le pei o isi atunuu.E tusa ai ma le CDC, o le faʻateleina o le faʻateleina o le numera o faʻamaʻi pipisi ma le New Coronavirus i le Iunaite Setete ua mafua ai le faʻateleina o asiasiga i falemaʻi mo faʻamaʻi manava.
Pasene o Asiasiga i Ma'i i fafo mo le Ma'i Manava ua lipotia
Aemaise lava tamaiti fa'ama'i e sili atu ona a'afia ona o lo'o matua vaivai lava i latou.E mafua ona o le tele o tamaiti e le'i a'afia i le influenza/RSV virus a'o le'i o'o i le fa'ama'i fou po'o le vaivai o latou puipuiga.

Na maitauina e le CDC o fua faatatau o tuipuipui mo vaitausaga uma na faʻaititia teisi i le tausaga talu ai pe a faʻatusatusa i le tausaga talu ai, faatasi ai ma le paʻu tele o tui mo tamaiti lamatia mai le 6 masina i le 4 tausaga, mai le 75 pasene aʻo leʻi oʻo i le 67. pasene.O fa'amaumauga a le CDC o lo'o fa'aalia ai fo'i o le fa'ama'i fa'ama'i i tamaiti ua matua mata'utia i lenei tausaga, ua ova i le 10% i le 3 vaiaso talu ai.

Ole a avea lea ma fa'amanuiaga mo kamupani IVD ile Newcrest multi-test products.I le lumanaʻi, o le Newcrest suʻega maketi o le a avea ma maketi e pulea e Newcrest + Flu A + Flu B multi-test products, faʻaopoopo i le RSV ma Strep A suʻega, lea o loʻo iai foʻi le manaʻoga umi.

Ua uma ona atia'e e le matou kamupani le FluA/B maSARS-CoV-2oloa tele-su'ega ma ua maua CEIVD tusipasi.
FluA B ma le SARS-CoV-2

Fa'amatalaga I'a Tele


Taimi meli: Nov-21-2022